Znalectví - obecně

Znalectví - obecně

Kontrola znaleckých deníků

06Dub 2014
Napsal uživatel www.katalogznalcu.cz 
PDFTiskEmail
Od počátku roku 2014 probíhá kontrola znaleckých deníků znalců a znaleckých ústavů v režimu zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád).
   

Potřebujete znalecký posudek, odhad, či odborné konzultace? Inzerujte na Znaleckémportálu.cz!

08Pro 2013
Napsal uživatel Ing. Petr Škoch 
PDFTiskEmail
logo3Potřebujete znalecký posudek, odhad čí odborné konzultace? Nevíte si rady s výběrem znalce, znaleckého ústavu nebo odhadce? Potřebujete odborné konzultace? Nejste si jisti, či nevíte na koho se obrátit? Využijte služeb Znaleckéhoportálu.cz a inzerujte u nás!
   

Rozhovor s prof. PhDr. Jiřím Strausem, DrSc. znalcem z oboru Kriminalistika - forenzní biomechanika z pořadu HYDE PARK CIVILIZACE (video)

23Zář 2013
Napsal uživatel Ing. Petr Škoch 
PDFTiskEmail
Sdílíme zde rozhovor s prof. PhDr. Jiřím Strausem, DrSc. znalcem z oboru Kriminalistika, odvětví Kriminalistika, specializace Forenzní biomechanika, který byl natočen Českou televizí v pořadu HYDE PARK CIVILIZACE a zveřejněn dne 06. 10. 2012.
   

České oceňovací standardy pro vybrané druhy majetku - návrh (IOM VŠE v Praze)

19Srp 2013
Napsal uživatel Ing. Petr Škoch 
PDFTiskEmail
Vážení příznivci Znaleckého portálu,

logoInstitutem oceňování majetku na Vysoké škole ekonomické v Praze a jménem prof. Ing. Miloše Maříka, CSc., ředitele tohoto institutu, jsme byli požádáni o zveřejnění návrhu ČESKÝCH OCEŇOVACÍCH STANDARDŮ PRO VYBRANÉ DRUHY MAJETKU. Standardy vznikly jako jeden z výstupů výzkumného záměru MSM613843990 Rozvoj účetní a finanční teorie a její aplikace z interdisciplinárního hlediska. Účelem zveřejnění standardů na Znaleckém portálu je především seznámit odbornou veřejnost s obsahem standardů a vnést jejich základní prvky do obecného podvědomí.
   

Představení časopisu Kriminalistika

27Čec 2013
Napsal uživatel Ing. Petr Škoch 
PDFTiskEmail
fotoV tomto krátkém příspěvku bychom Vám chtěli představit časopis Kriminalistika, který je vydáván Ministerstvem vnitra České republiky a vychází čtvrtletně.
   

Přehled natočených a připravovaných reportáží

25Čec 2013
Napsal uživatel Ing. Petr Škoch; Ing. Jaroslav Chovanec, Ph.D. 
PDFTiskEmail
logo3 S potěšením všem našim příznivcům oznamujeme, že se nám úspěšně daří domlouvat další reportáže týkající se různých oborů znalecké činnosti. Vzhledem k poměrně velkému objemu natočeného materiálu přinášíme v tomto příspěvku aktuální přehled ukončených a připravovaných reportáží.

   

Představení nové knihy s názvem ZNALECTVÍ od JUDr. Ing. Lukáše Křístka, MBA

02Čec 2013
Napsal uživatel Ing. Petr Škoch 
PDFTiskEmail
Vážení příznivci Znaleckého portálu,

znalectvi-100v minulém týdnu se k nám dostala nová kniha s názvem ZNALECTVÍ, kterou napsal náš kolega JUDr. Ing. Lukáš Křístek, MBA. Jak je patrno z názvu, kniha se zaobírá znaleckou činností, a ke zpestření zážitku při čtení využívá praktických příkladů a věcné judikatury. Abychom Vám lépe přiblížili, o čem se v knize dočtete, se svolením autora uvádíme předmluvu z knihy, kterou sepsal prof. JUDr. Jan Musil, CSc.
   

Jak se stát soudním znalcem?

03Dub 2013
Napsal uživatel Ing. Jaroslav Chovanec, Ph.D., Ing. Petr Škoch 
PDFTiskEmail
logo3V poslední době nás oslovujete s dotazem, jak se stát soudním znalcem. Abychom dokázali odpovědět širšímu okruhu tazatelů, připravili jsme pro Vás krátký článek k této problematice.
   

1. reportáž: Znaleckýportál.cz (video)

13Pro 2012
Napsal uživatel Ing. Petr Škoch 
PDFTiskEmail
           
                      

   
   

Strana 2 z 3

logo pro clankyZnalci jsou jmenování ministrem spravedlnosti nebo z jeho pověření předsedou krajského soudu. Znaleckých oborů je 49 počínaje Bezpečností práce a konče Zemědělstvím. Znalcem se dotyčná osoba může stát, pokud sama o jmenování požádá nebo ji navrhne státní orgán, vědecká instituce, vysoká škola či organizace. Podmínkou jmenování je státní občanství České republiky, dále se může znalcem v České republice stát občan jiného členského státu Evropské unie, kterému bylo vydáno potvrzení o přechodném pobytu nebo povolení k trvalému pobytu na území České republiky, nebo státní příslušník jiného než členského státu Evropské unie, kterému bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území České republiky. Musí být  způsobilý k právním úkonům v plném rozsahu; bezúhonný, tj. nebyl pravomocně odsouzen za úmyslný trestný čin, nebo za nedbalostní trestný čin spáchaný v souvislosti s výkonem činnosti znalce, pokud se na ni nehledí,  jako by nebyla odsouzena; nebyl v posledních 3 letech vyškrtnut ze seznamu znalců a tlumočníků pro porušení povinností podle zákona o znalcích a tlumočnících. Právo vykonávat znaleckou činnost zaniká smrtí znalce; prohlášením za mrtvého; zbavením způsobilosti k právním úkonům, nebo omezením způsobilosti k právním úkonům; pravomocným odsouzením za úmyslný trestný čin nebo pravomocným odsouzením za nedbalostní trestní čin spáchaný v souvislosti s výkonem činnosti znalce; pravomocným uložením sankce vyškrtnutí ze seznamu znalců a tlumočníků; nebo na základě písemné žádosti o vyškrtnutí ze seznamu znalců a tlumočníků podané ministerstvu spravedlnosti nebo předsedovi krajského soudu.